Back to Top

Ett ideellt galleri i Halmstad

Ons-Fre 12.00-17.00 Lör-Sön 12.00-16.00

Fasader och inre rum

03/06/2017 - 25/06/2017
Hitta hit! (Adress och karta)

 

Jag heter Jan Linderoth och är född 1954.
Jag är uppvuxen i Halmstad med salta vindar och en kulturgemenskap fylld med konst och musik.
Jag har aldrig slutat vara kreativ och alltid haft en behov av att skapa med mina händer och mitt hjärta. 

Jag utbildade mig till keramiker redan som tjugoåring och mitt formskapande fortsatte under många år hand i hand med musiken, måleriet och en och annan altan.
Idag har måleriet helt uppslukat mitt skapande och jag bor och arbetar i Varberg.

Jag målar i olja, akryl och blandteknik.
Mitt bildspråk kan närmast kallas för en abstrakt realism.
En koloristisk coctail av fasader, karga landskap, afrikanska toner och livets inre rum. Jag vill uttrycka mig i färg och form for att behaga ögat och skänka möjlighet till eftertanke och reaktion hos betraktaren.
Jag hoppas innerligt att ni vill dela min värld.

Utbildningar:
Leksand, Keramik
Gerleborgsskolan. måleri
Konstnär Walter Bengtsson. lärlingsplats

Utställningar:
Halmstad Galleri 70 (3 tillfällen)
Falun Museum
Halmstad Hangar 2 (fast utställninisulats)
Gallen Kram
Medverkan I Viltsnok (alternativ konstrunda}
Varberg ABF
Samt ett antal samlingsutställningar.

Jag heter Isabella Linderot och är student vid Dômen Konstskola i Göteborg, att studera konst på heltid innebär för min del att jag får måla i stort sett varje dag. Jag har precis avslutat mitt första år och till hösten väntar ett till på konstskolan som ligger mitt i Slottskogen.

Måleri har jag sysslat med i hela mitt liv. Några av de tydligaste minnena jag har är hur jag försöker avbilda någon fantasyilustration med en nästan manisk exakthet. Teckning och måleri är som avslappningsövningar, en nödvändighet för att varva ner, kanske hade det lika gärna kunnat bli ett brinnande intresse för yoga och meditation.

Utöver måleriet har jag ett stort intresse för skrivande. Under mitt år på konstskola har jag utforskat på vilka sätt jag kan arbeta med det parallellt. I utställningen ”Fasader och inre rum” finns det möjlighet att se resultat av detta. I en värld med flyktingströmmar och krig som lever sida vid sida med ignorans och rädsla finns det många berättelser som behöver nå ut. Jag ställer bland annat ut ett verk som är ett personporträtt av en man med flyktingbakgrund. Jag träffade och pratade med Ahmad som berättade sin historia för mig. Det blev ett möte som kom att betyda mycket. Verket i sin helhet består av text, målade porträtt och en karta över Ahmad och hans barns väg till Sverige.

Även de mindre berättelserna är något jag gestaltar, det personliga som blir samhälligt och jag addressar i min konst frågor kring olika uppväxtmiljöer och vilka olika förutsättningar det skapar. Nu ser jag fram emot ett år till Dômen, ett lite friare år där det kommer finnas mycket tid att testa nya saker, pröva mig fram och utforska. Den här utställningen är också ett sätt att göra det. Ett sätt att visa upp och pröva hur ideér tas emot och fungerar när de möter publik.

 

Dela gärna detta evenemang!


< Tillbaka

Galleri 70,Lilla Galleriet,

Hangar 70 och Hangar II

Ons - Fre 12.00 - 17.00
Lör - Sön 12.00 - 16.00

Skepparegatan 70 302 90 Halmstad