Back to Top

Ett ideellt galleri i Halmstad

Ons-Fre 12.00-17.00 Lör-Sön 12.00-16.00

Inre och yttre landskap

27/06/2015 - 18/07/2015
Hitta hit! (Adress och karta)

 

André Østbye Marhaug
André (50) bor i Oslo, men känner sig ”all-nordisk”: Han har bott flera år i västra och norra Norge, och hade sina första uppväxtår i Åshammar i Sverige, där Idrottsvägen var ett eget litet plakat3webbindustrisamhälle med svenska, finska, norska och danska lekkamrater.
Hans fotointresse väcktes i högstadiet, och han har varit mer eller mindre aktiv med kameran sedan 1979.
Under de första åren fokuserade han på det foto-tekniska, och han hade ett par uppdrag i samband med studiofotografering i reklambranschen. Han valde en annan karriärväg, men har använt fotografi som en källa till kommunikation som har gett positiv feedback och några bra platser i webbaserade fototävlingar.
Det här blir Andrés första utställning där han kan presentera en större bredd av sina bilder. Titeln ”Inre och yttre landskap” förekommer naturligt eftersom bilderna sträcker sig från norska västkustlandskap till situationer mellan människor kännetecknad av en ”Bergmannsk” inre oro – medan det lekfulla livet aldrig är långt borta.

Even Tronstad
Even är 18 år och går på Oslo By Steinerskole. Där pluggar han naturvenskap, och har även möjlighet att utvecklas konstnärligt. Fotografering är både den stora passionen och drömyrket.
Sommaren 2012 lånade han en kamera av sin styvfar och mentor André, och inlärningskurvan ökar fortfarande. Han behärskade snabbt det fototekniska, och han är nu i en fas där fokus på innehållet är dominant.
Han är fascinerad av den dokumentära traditionen, och anser fotografi som en förmedling av verkligheten: Medan en målare bygger upp sin bild genom en arbetsprocess, måste fotografen förmedla ögonblicket. För Even är detta fotografiets styrka; att visa saker just som dom är.

Läs en exklusiv intervju med André Østbye Marhaug och Even Tronstad av Thérèse Wijk:
André-och-Even (pdf)

Dela gärna detta evenemang!


< Tillbaka

Galleri 70,Lilla Galleriet,

Hangar 70 och Hangar II

Ons - Fre 12.00 - 17.00
Lör - Sön 12.00 - 16.00

Skepparegatan 70 302 90 Halmstad