Back to Top

Ett ideellt galleri i Halmstad

Ons-Fre 12.00-17.00 Lör-Sön 12.00-16.00

Peter Samuelsson – naturbilder

30/07/2016 - 21/08/2016
Hitta hit! (Adress och karta)

 

Om mig själv:

Jag är en passionerad naturfotograf som bor i Gullbranna beläget mellan Halmstad och Laholm. peter-samuelsson-naturbilderFotointresset har följt mig sedan barnsben då jag för mer än för 50 år sedan sju år gammal fick en begagnad lådkamera av min farmor. Intresset har hållt i sig genom åren, kanske inte alltid lika intensivt men det har alltid funnits där.

Naturen i mitt närområde är min största inspirationskälla. Att studera naturen vid olika årstider och följa ljusets ständiga skiftningar är något jag uppskattar.

I stort sett alltid är jag ensam när jag fotograferar, jag gillar helt enkelt att närma mig naturen utan något sällskap. Dessutom skulle jag med all säkerhet vara utomordentligt tråkig att vara med. Vill jag ligga en halv dag bland några mossiga stenar i en bäck så gör jag det, och vem skulle stå ut med det.

Sedan några år tillbaka jobbar jag med att utveckla min teknik inom området ICM (Intentional Camera Mowement). Det är en teknik som jag finner mycket inspirerande och ger mina naturbilder ett uttryck som jag är tillfreds med. Min strävan är att skapa en målerisk känsla i bilderna.

Självklart blir det en hel del bilder av mer dokumenterande art, men oftast vill jag även här uttrycka mig på ett inte alltför autentiskt sätt.

Utställningen:

När jag nu får förmånen att ha en separatutställning kan jag kosta på mig att ha bilder av varierande art. Naturligtvis blir det en del ICM-bilder, och då blir det företrädesvis från skogens vatten. I övrigt så blir det mycket från skogen och då smyger det sig in även några svampbilder. Kustbilder finns också med i urvalet.

De flesta bilderna kommer att vara ifrån Hallandsås där jag tillbringar min mesta fototid.

Hemsida:
Peter Samuelsson Photo Art

 

 

 

 

Dela gärna detta evenemang!


< Tillbaka

Galleri 70,Lilla Galleriet,

Hangar 70 och Hangar II

Ons - Fre 12.00 - 17.00
Lör - Sön 12.00 - 16.00

Skepparegatan 70 302 90 Halmstad