Back to Top

Ett ideellt galleri i Halmstad

Ons-Fre 12.00-17.00 Lör-Sön 12.00-16.00

Tiffany Szente

24/09/2022 - 16/10/2022
Hitta hit! (Adress och karta)

 

Min största drivkraft med konsten är att skapa glädje.
Jag vill att betraktaren ska bli glad, inspirerad, men också lite fundersam.
Mitt måleri är lekfullt, lite busigt, har attityd och humor. Ibland vill jag bara förmedla en känsla och ibland hylla en person som varit en förebild för mig.

Jag vill att man ska våga vara sig själv, färgsprakande!

Förutom måleri så återbrukar jag även dockor och gör egna skapelser av dem.

Jag är född i Helsingborg men uppvuxen i Halmstad. Konsten har varit närvarande hela livet och mina föräldrar har alltid varit stöttande i mitt konstnärskap. Jag studerade måleri på Domens konstskola i Göteborg direkt efter gymnasiet, men sedan har konsten varit mer eller mindre vilande för mig.
Nu sedan några år tillbaka har jag åter fått inspirationen och har börjat skapa igen.

De två konstformerna tillgodoser två uttrycksbehov. Måleriet är fritt och jag använder mig av en färgpalett och motiv som är en blandning av minnen och humor. Jag vill även vara ifrågasättande av rådande könsroller och samhällsnormer och jag vill att man ska tänka till en extra gång. Tankarna kan föras tillbaka till exempelvis 80-talets neonfärger, en film, Kalle Ankas jul eller musik. Jag arbetar oftast med akryl men även olja, akvarell, gouache, mixedmedia och digitalt.

Med dockmakeriet får jag utlopp för skulptering och ett skapande med mer strikta regler. Jag använder gamla dockor som jag återbrukar och målar om, syr in nytt hår, skulpterar om eller ger nya huvuden av bränd cernitlera. Dockorna kräver mycket precision och koncentration som blir en kontrast mot mitt måleri. Dockorna är på det viset mer meditativa att jobba med, men allt mitt skapande är mindfulness som tillåter mig att gå in i mig själv.

Jag hoppas ni får en trevlig upplevelse i denna utställning.

Dela gärna detta evenemang!


< Tillbaka

Galleri 70,Lilla Galleriet,

Hangar 70 och Hangar II

Ons - Fre 12.00 - 17.00
Lör - Sön 12.00 - 16.00

Skepparegatan 70 302 90 Halmstad