Back to Top

Ett ideellt galleri i Halmstad

Ons-Fre 12.00-17.00 Lör-Sön 12.00-16.00

Tre konstnärer

22/10/2016 - 13/11/2016
Hitta hit! (Adress och karta)

 

Esa Toivonen

Född 1961 i Ovansjö, uppväxt i Gästrike-Hammarby. Verksam som konstnär sedan 80-talet. Esa Toivonen har erhållit ett flertal stipendier. Esa Sven-Olof Toivonen, Maria Ytterlid och Rachid NajibKonstnären har haft flera uppmärksammade separata utställningar i Sandviken, (bl.a. i Sandvikens konsthall), Gävle och Stockholm samt deltagit i jurybedömda samlingsutställningar i Gävleborgs län (Länskonsten). Offentlig utsmyckning i Staffans kyrka, Gävle (Via Dolorosa) 1999. Utställningen visas årligen under fastetiden. Esa Toivonen är även representerad i Länsmuseets, Sandvikens- och Gävle kommuns samlingar. Inspirationsresor till Mexiko och Mellanöstern och till flera europeiska länder, däribland ettårig vistelse i München och tre månaders vistelse i Provence. Deltar årligen i konstrundan Gästrik konst.

 

Maria Ytterlid

Maria Ytterlid är en konstnär uppvuxen i Falkenberg som skapat konst i olika material och tekniker sedan 1980-talet. Främst är det måleri och teckning som intresserar henne men även olika grafiska tekniker. Just nu arbetar hon i serier efter olika teman. Arbetssättet pendlar mellan snabba, slumpmässigt målade ytor och precisa genomtänkta variationer och kontraster. Det finns alltid ett allvar i botten som balanseras upp av ett lekfullt, inspirerat uttyck. Maria Ytterlid har haft ett flertal separatutställningar och medverkat i jurybedömda utställningar i Göteborg och Halland.

 

Rachid Najib

Redan som barn älskade jag att måla och gjorde detta överallt där jag hade möjlighet, väggar, papper och träbitar. När jag påbörjar en tavla har jag aldrig från början en idé om vad det ska bli utan med musikalisk inspiration låter jag musikens rytmer och toner föra mina penslar med färger över målarduken där min själ och känsla sätter sin prägel.

 

 

 

Dela gärna detta evenemang!


< Tillbaka

Galleri 70,Lilla Galleriet,

Hangar 70 och Hangar II

Ons - Fre 12.00 - 17.00
Lör - Sön 12.00 - 16.00

Skepparegatan 70 302 90 Halmstad